21

Система за залагане Draw No Bet - DNB

Система за залагане Draw No Bet - DNB

Draw No Bet е вид система за залагане, при която се елиминира равенството – когато срещата завърши с равенство парите, които сте поверили на тази среща се връщат.

Тази система е една от най – предпочитаните и използваните стратегии от играчите по цял свят. При този залог основната положителна черта е, че като играчи вие имате определен вид застраховка, и то на един задоволителен коефициент. 

Пример: за да ви предствим как работи системата DNB ще използваме два произволно избрани отбора, в нашият случай Арсенал и Евертън.

Стандартните коефициенти за провеждането на тази среща, включват равни шансове за победата на двата отбора, както и такива за равенство, които са представени така:

Победа за Арсенал – 2.60

Равенство – 3.40

Победа за Евертън – 2.60

За тази среща Draw No Bet – DNB коефициентите изглеждат така:

Победа за Евертън – 1.80

Победа за Арсенал – 1.90

В този случай ако заложим 100 лв. за Евертън, при евентуална победа за тях ще спечелим 180 лв. чрез използването на системата DNB. В случай, че срещата завърши наравно и не се излъчи победител, размера на залога ще ни бъде възвърнат.  

Как се определят Draw No Bet залозите?

След като вече сме решили на кой отбор ще заложим в този мач, следващата стъпка е да определим залога Draw No Bet – т.е. каква част от сумата трябва да заложим при евентуално равенство на срещата. Тази стъпка е необходима за да се възвърнат тези 100лв. при евентуален равен резултат. При коефициент за равенство 3.4 ( както е в нашият пример) сумата за равенство е 29.41 (100/3.4=29.41). Получената сума трябва да извадим от големината на залога.

Изчисляване на печалбата – получава се като от големината на избраната сума за залог извадим сумата, която получихме като DNB залог (100 – 29.41 = 70.59). Като отбор на който да гласуваме доверие сме избрали Евертън, с коефициент 2.60. 

Изчисляване на печалбата: 70.59x2.6=183.53  

Изчисляване коефициента на Draw No Bet: 183.53 / 100 = 1.8353