23

Покер съвети и тактики

Покер съвети и тактики

За възникването  и развитието на покер играта има редица предположения, но едно е сигурно – в наши дни този вид игра бележи все по – голям и нарастващ подем.  За покерът  се казва, че лесно може да се научи, но същинската част, тактиката на играта трудно се овладява. В следващите редове ще се опитаме да покажем най – често използваните покер стратегии, които се славят с голям успех и по този начин да помогнем поне малко да овладеете магията на играта. Успех!

Важно за усвояването на покер стратегиите:

  • играйте тайт (внимателно избирайте началните ръце, с които ще започнете играта);
  • както във всяка игра и тук трябва да проявите т. нар. спортна агресивност;
  • променяйте тактиката на играта си;
  • наблюдавайте и се възползвайте от грешките на противниците си.

Стратегията на новия играч

За да овладеете тактиката на покер играта ще са ви нужни доста време и усилия. Дори и да практикувате играта за удоволствие, трябва да притежавате спортен хъс и настройки за победа. Все пак никой не обича да губи, нали?!  

Именно този хъс ще ви тласка напред и ще ви  подтиква да се усъвършенствате все повече и повече, като постепенно ще усетите как овладявате тънкостите на играта.  

Внимавайте с вземането на решения

За никого не е тайна, че дори и най – добрите играчи са започнали с трудности и са се сблъсквали с загуби. Не трябва да се заблуждавате, че вие ще бъдете изключение и ще печелите всеки път. Стремете се всеки път да давате най – доброто от себе си и не позволявайте на загубите да ви сломят. С течение на времето ще подобрите играта си и резултатите няма да закъснеят. Изисква се просто известна доза търпение!

Целта към която трябва да се стремите е да взимате добри решения и да премисляте ситуацията, в която се намирате. 

Добрият избор на начални ръце  

Този съвет  е само една малка част от картината на покер стратегията. След като овладеем тактиката на „началните ръце” трябва да работим върху цялостната картина на играта. Тази стратегия е особено важна за решенията, които трябва да се вземат в края на ръката: светкавично пресмятане на възможностите спрямо пота, отгатване на тенденции при бетовете на противниците, блъфиране и използване на позицията. 

Не се отклонявайте от стандартната си игра 

Важно умение, което трябва да не пропускаме, и което е важна част от играта на печелившия играч, е да се избягва т. нар. „тилта”. Добрият противник ще се опитат да обърне емоциите ви във ваша вреда, но единствено от вас зависи дали ще го позволите. 

Емоциионалните решения почти винаги са недообмислени и неосъзнати, не само при хазартните игри, но и в живота като цяло. Всеки играч може да загуби самообладание и да се отклони от правилната игра. Ако усетим, че това се случва с нас най – доброто решение е просто да кажем STOP. Все пак играта ще ни чака отново и днес, и утре, и след месец дори. Важното е да преодолем емоционалното си затруднение и да се завърнем като едни пълноценни и печеливши играчи.