11

Кристъл Палас - Саутхямптън

Кристъл Палас - Саутхямптън

Ще доведе ли идването на Рой Ходжсън до първи гол и първа победа за Кристъл Палас? 

Кръгът в Англия ще се открие в петък, но нашият първи прогнозиран мач започва в събота, 14:30 часа. 

Единствено Борнемут и Кристъл Палас все още нямат спечелена точка, а от началото на сезона изминаха четири кръга. За разлика от черешките обаче, Палас дори не успяха да отбележат гол. Това доведе до уволнението на Франк Де Бур и назначаването на английския ветеран Рой Ходжсън. 

Директорите в Кристъл Палас поставиха само една цел на Ходжсън – оцеляване във Висшата лига. Тази цел изглежда напълно изпълнима предвид класните футболисти, с които разполага тима, но погледнете следващите три мача на отбора: срещу Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси. Това изглеждат почти сигурни нула точки, така че съботния мач със Саутхямптън е задължителен за печелене.

Кристъл Палас - Саутхямптън

Саутхямптън имат може би най-лесното от всички тимове в лигата начало на сезона, но въпреки това досега не успяват да натрупат желания актив от точки. Нещо повече, тимът има проблем с отбелязването на голове, въпреки че всички офанзивни футболисти са налице.

Според статистиката в този мач ще паднат голове. Истината е, че в големи отрязъци от мачовете си Кристъл Палас нямаше късмет пред гола. Броят отправени удари бе сравнително голям, ключовите пасове не липсваха, във въздуха Бентеке и компания се справяха добре.

Вместо много голове, нашият типстър Деян Линковски препоръчва да заложим, че Кристъл Палас ще спечели първите си точки в лигата.

ПРОГНОЗА: Победа Кристъл Палас или равен @ 1,55