31

Коутиньо няма да играе срещу Сити

Коутиньо няма да играе срещу Сити

Филипе Коутиньо няма да бъде включен в групата на Ливърпул за утрешното дерби срещу Манчестър Сити. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заяви, че това решение е взето, тъй като бразилецът не е тренирал с отбора през трите седмици преди паузата за мачовете на националните отбори.

Коутиньо пропусна заниманията на Ливърпул поради контузия в гърба и в очакване на трансфер в Барселона, който не се осъществи. След това той замина за Бразилия, където тренираше с националния отбор и дори участва в квалификациите. В сряда той се завърна в Англия и поднови тренировки с мърсисайдци, но Клоп е решил, че бразилецът не е готов. Мениджърът на “червените” обясни, че е било възможно Коутиньо да играе 15-20 минути, но след разговор между двамата са преценили, че е по-разумно въобще да не взима участие в мача.

“Трябваше да взема решение. Предстоят ни 7 мача в следващите три седмици. Няма да има време за тренировки. Преди да замине за Бразилия той не можеше да тренира около 3 седмици. Това значи, че сега трябва да го подготвим за останалата част от сезона, което е трудно с нашата програма”, обясни Клоп.

“Това е причината да го оставя извън групата за мача срещу Сити. Можем да използваме тези 4-5 дена за истински, сериозни тренировки. Получихме данните от бразилската федерация за това колко е тренирал там. Може би беше възможно да играе 15-20 минути срещу Сити, но мисля, че това е разумното решение. Между другото, той напълно се съгласи и имахме ползотворен разговор”, допълни германецът.