36

Дата на двубоя Джошуа - Пулев

Дата на двубоя Джошуа - Пулев

Това, което изглеждаше сигурно, вече е и официално - Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф!

От няколко седмици мястото и датата изглеждаха ясни, но едва сега бяха обявени официално от промоутърите на двамата боксьори. 

Очаква се близо 80 хиляди зрители да напълнят стадиона, който в миналото бе известен като "Милениъм Стейдиъм". За Джошуа това ще е първи мач след епичния сблъсък с Владимир Кличко на "Уембли" през април.

Мачът е за поясите на IBF, WBA и IBO а британецът бе задължен да се изправи срещу българина, тъй като Кобрата е претендент №1 на асоциацията.

"Нямам търпение да дойде 28 октомври. Очаквам с нетърпение да се завърна на ринга след Уембли и вече всичко е потвърдено и готово", заяви Джошуа. "В следващите 8 седмици се концентрирам върху моя мач №20. Вълнувам се да усетя атмосферата на разпродадения "Принсипалити Стейдиъм" и искам да дам впечатляваща вечер на феновете."

Кубрат използва профила си в Туитър, за да заяви първи думи след официалното обявяване на мача: "Антъни е тежък съперник. Имам малко време за подготовка, но ще съм напълно готов, когато стъпя на ринга."

Виж още: Прогноза за Джошуа - Пулев