33

Глушков на преговори с Барселона и Жалгирис

 Глушков на преговори с Барселона и Жалгирис

Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков ще се опита да направи така, че Александър Везенков и Дий Бост да играят за националния ни тим и през есента. За целта той ще стартира серия от преговори с клубните им отбори Барселона и Жалгирис. Както е известно, двамата, заедно с Йордан Минчев, който все още не е ясно дали ще бъде част от Фенербахче през новия сезон, играят в Евролигата. Програмата на турнира бе направена така, че да не позволи на клубовете да пускат играчите си в представителните отбори, тъй като ще имат мачове по едно и също време. В резултат - всеки един тим ще преценява самостоятелно дали би разрешил на свой баскетболист да отсъства за две седмици през ноември и февруари. Именно тук влиза и ролята на Глушков.

“Ние административни мерки нямаме. Единственото, което можем да направим, е да започнем разговори с отборите, при това още отсега, за да сме наясно със ситуацията. Това и ще сторя. Ще се опитам заедно с близки до мен хора да убедим Барселона и Жалгирис конкретно да разрешат на Везенков и Бост да играят през есента. Все пак става въпрос за два мача. Надявам се, че няма да има скрита директива от Евролигата, защото и това е възможно. Вярвам, че ще успеем”, коментира пред “Тема Спорт” Глушков.

Шефът на федерацията допълни, че не се мисли за вариант друг американец на мястото на Бост, но призна, че и това е възможност пред Любо Минчев. И сподели, че е приятно изненадан от постигнатите четири победи.

“Честно да призная, не съм очаквал да сеп редставим чак толкова убедително. Не като игра, а като резултати. За играта смятах, че ще бъде такава, защото го показахме миналата година. Дано имаме и малко късмет при жребия, за да може да мечтаем и за третата фаза”