36

Флойд vs Конър: Битката за бъдещето на бокса

Флойд vs Конър: Битката за бъдещето на бокса

Мач за пари, шоу или цирк. Мнозина определят  по този начин предстоящия сблъсък между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. В ранните часове на неделната сутрин българско време американската боксова легенда ще се качи на ринга в „Т-Мобайл арина“ в Лас Вегас срещу ММА сензацията. Двамата ще се опитат да счупят рекорда за най-много приходи от спортно събитие и да докажат кой от двата спорта е по-добър.

От години представители на различни бойни спортове водят спорове чии техники са най-ефективни. Подобни диспути и сравнения станаха основата за филма „Кървав спорт“, а в началото на 90-те години родиха и най-проспериращия спорт в момента - Смесените бойни изкуства.

Сблъсъците на борци с боксьори, джудисти с кикбоксьори, майстори на жиужицуто срещу каратисти, таекуондисти с граплъри успя да отмъкне доста голяма част от боксовите фенове. Запалянковците бяха отблъснати от машинациите на промоутърите, игрите на мениджърите, неравностойните битки и безбройните боксови организации, които раздават титли на килограм.