36

Еди Хърн: Обявяваме Джошуа – Пулев, щях да искам мача и да не беше задължителен

Еди Хърн: Обявяваме Джошуа – Пулев, щях да искам мача и да не беше задължителен

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн се изказа ласкаво за Кубрат Пулев в стремежа си да разкритикува Луис Ортис. Както е известно, Кобрата е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), а Ортис – на Световната боксова асоциация (WBA), като и в двете версии шампион е именно Джошуа. Ортис изисква той да бъде следващият противник на Джошуа, но британецът първо ще уважи уговорката с Пулев, който преди това се бе съгласил да изчака евентуален реванш Джошуа – Кличко, само че украинецът се отказа от спорта.

Виж още: Прогноза за Пулев - Джошуа 

„Ортис се опитва да ни извие ръцете и да направи така, че Антъни да загуби служебно титлата си на WBA. Това няма да стане. Ще ги съдим. Джошуа трябва да се изправи първо срещу първия официален претендент. А и Пулев е претендент от повече от година, докато Ортис – от няколко месеца. Нямаме право повече да отлагаме мача с Пулев. Но честно казано, дори да имахме възможността сами да си изберем противник, пак щяхме да се обърнем към Пулев. Това ще е много хубав мач“, каза Хърн, цитиран от “Boxing Scene”.

Промоутърът обяви също, че сделката с лагера на Кобрата ще бъде финализирана съвсем скоро и още следващата седмица официално ще бъде обявен съперникът на Антъни Джошуа. Мачът се очаква да бъде на 28 октомври на стадион „Милениум“ в Кардиф.