21

Бонуси от букмейкъри

Бонуси от букмейкъри

За да бъде по-атрактивен и по-привлекателен, всеки един букмейкър ви дава различни бонуси. За тях най-важни сте вие, залагащите, поради което се опитват да ви вкарат в своя отбор, т.е. да залагате при тях. Освен, че се конкурират с коефициенти и видове пазари, букмейкърските компании се конкурират и чрез видовете бонуси, които ви предлагат. В тази статия ще научите всички важни аспекти, които ви интересуват относно бонусите.

Какво представляват бонусите?

Обикновено, бонусът представлява сума, която букмейкърът ви дава, за да залагате с нея. Тази сума винаги има максимална стойност и не може да я изтеглите веднага, след като я получите. Трябва първо да превъртите (да заложите) определена обща стойност. Бонусите могат да са и във вида на безплатен залог, т.е. според определени условия букмейкърът ви дава право да заложите определена сума на дадено събитие и ако вашата прогноза се окаже правилна – печелите реална сума. Бонусът може да бъде и във вида на по-високи коефициенти. Букмейкърът избира дадено събитие и при определени условия ви дава право да залагате на изходи от мача с много завишени коефициенти, обикновено в пъти.

За какво да внимаваме при избор на бонус?

Най-важното нещо при избор на даден бонус е да сте запознати с правилата на използването му. Всеки вид бонус има определени условия, които трябва да изпълните преди да го получите и да залагате с него. Един от най-известните бонуси, който имате възможност да получите е този при нова регистрация в дадения букмейкър. При него, обикновено ви се дава начален бонус 100 лв., или друга сума в зависимост от букмейкъра. При този вид бонус обаче, не е сигурно, че ще получите винаги 100 лв. от букмейкъра. Реално представлява бонус до 100 лв., като зависи от сумата на вашия първи депозит. Ако след регистрация първият ви депозит е на стойност 50 лв., ще получите само 50 лв. бонус. За да получите максималния бонус от 100 лв. ще трябва да депозирате именно минимална сума от 100 лв. или повече.

Всичко обаче не свършва тук. Внимавайте какви са изискванията за получаване на бонуса. Може да е нужно да въведете някакъв код, да се свържете с букмейкъра или просто бонуса автоматично да се зареди в сметката ви. Нещата зависят от вида на политиката, която се води от водещите букмейкърски компании. Има нещо, което не зависи от това, понеже при всички букмейкъри е еднакво, засега. А то е условието за усвояване на бонуса. Това е може би най-важното нещо, което трябва да запомните.

Когато получите вид бонус, вие не можете да изтеглите дадената ви сума веднага. Има едно условие за превъртане на бонуса, което е нужно да се изпълни. Какво означава превъртане на бонус? Това е определена заложена сума, която трябва да направите, преди да можете да изтегляте.

Пример:

Ако получите 40 лв. начален бонус депозит, което значи че сте депозирали също 40 лв., общата сума в сметката ви ще бъде 80 лв. За да можете да теглите средства от сметката си е нужно да развъртите 3 пъти тази сума, т.е. да направите залози на обща стойност 3 х 80 = 240 лв.

Превъртането на бонуса е основното му правило!

Друго важно условие, за което трябва да внимавате е срока на бонуса. Обикновено имате между 7 и 30 дни, в които да превъртите бонуса. В противен случай има вероятност букмейкъра да ви го отнеме. Още нещо, когато желаете да превъртите бонуса, трябва да правите залозите си на над определен коефициент.

Обикновено залозите ви трябва да са на събития с коефициент над 1.50, за да се считат към общата сума на превъртане. Запомнете също така, че при много от букмейкърите залози на Азиатски хендикап, линии, залози за четно/нечетно, на какъвто и да е спорт, при каквито и да е коефициенти, няма да се считат също в общата сума на превъртане на бонуса!

Не е задължително всеки бонус да бъде превъртан 3 пъти. Има бонуси, при които се изискват 1 или 2 превъртания, но това зависи от букмейкъра. Това са основните условия и правила за усвояването на един бонус. Винаги преди да изискате вашият бонус проверете дали няма нови условия, които в даден момент могат да ви изненадат.

Каква е разликата между промоция, бонус код и оферта?

И трите типа са вид бонуси, но под различна форма и имат някои разлики.

1. Промоция.

това са предложения за безплатно добавяне на сума или залози, които букмейкърите ви предлагат при нова регистрация или вече съществуваща. При тях обикновено важат условията за превъртане на бонуса.

Предимства:

 • получавате средства под формата на парични добавки, с които да залагате;
 • обикновено първоначалната промоция е с най-висока стойност, която букмейкърът ви предлага.

Недостатъци:

 • превъртането на средствата понякога може да се окаже дълъг процес;
 • докато трае текущата промоция не можете да теглите средства от сметката си.

2. Бонус код

представлява код, чрез въвеждането на който букмейкърът ви дава право на безплатен залог или бонус от вида на залог на събитие със завишени коефициенти. Тук отново важат определени правила за усвояване на бонуса. При безплатен залог, например, букмейкърът ви дава определена сума, с която да заложите и ако вашата прогноза е успешна, вие получавате само чистата печалба от залога.

Например, ако получите безплатен залог на стойност 10 лв. и го заложите на 2 коефициент, общата сума на печалба е 20 лв. Букмейкърът обаче, ви изплаща само чистата печалба, т.е. в случая 10 лв.

Обикновено бонус кодовете се въвеждат на определеното за това място във вашия фиш.

Предимства:

 • имате възможност да спечелите реални средства, без да рискувате вашите такива

Недостатъци:

 • безплатните залози са на ниска стойност и не предлагат високи суми;
 • има голяма вероятност букмейкърът да ви ограничи избора на залог, само до определени от него мачове и видове пазари.

3. Оферта

това са всички предложения, които обикновено получавате, след като вече сте се регистрирали при дадения букмейкър.

Например, букмейкърът може да ви изпрати оферта, с която да ви предложи определен бонус при депозит на средства или да ви предложи оферта за залог на живо на определено събитие.

Обикновено букмейкърите използват големите мачове, за да ви предложат подобна оферта на живо. Офертата ви се изпраща по e-mail или може да я видите в сайта на букмейкъра. При оферта на живо, например, имате възможността, ако направите залог за определено събитие преди началото му, да получите добавка под формата на безплатен залог на живо по време на мача. По този начин, чрез двата направени залога можете да се подсигурите и да направите така, че винаги да сте на печалба. Разбира се за тези добавки важат определени условия и лимит до определена сума.

Предимства:

 • получавате средства, които може да залагате и да печелите, чрез тях;
 • чрез оферта на живо имате възможност да подсигурите залозите си и винаги да сте на печалба.

Недостатъци:

 • бонусът е ограничен до определена сума;
 • офертата на живо е ограничена само до определени от букмейкъра събития и пазари.

Как да определим коя промоция или бонус е подходящ за нас?

След като вече сте запознати с видовете бонуси и условията по тях, можете сами да решите дали да се възползвате от даден бонус или не. Като цяло, бонусът все пак ви дава възможност да печелите чрез безплатни залози или други оферти, но в крайна сметка те не са задължителни. Все пак, както вече знаете, доста от бонусите изискват условието да ги превъртите няколко пъти, за да може да теглите от вашата сметка.Определянето дали даден бонус е подходящ за вас, зависи само и изцяло от самите вас, защото ако например искате да теглите средства от сметката си без ограничение, няма да изискате определени бонуси, които ще ви възпрепятстват от тегления за определено време. Всичко е сведено до вашите желания.

Бонуси за играчи от смартфони или таблети

При някои букмейкъри може да срещнете бонус за мобилни залози, който изисква изпълнението на съответните правила и условия. При него независимо от това дали сте нов клиент или съществуващ такъв, ще получите бонус, когато направите първия си залог през смартфон или таблет. Обикновено след като направите подобен залог, букмейкърът ще ви изпрати Код на Оферта, който ще получите на e-mail-ът ви, с който сте се регистрирали. Този код трябва да бъде въведен в срок между 7 до 30 дни, след получаването му (зависи от различните букмейкъри). След това, ще получите като бонус определена сума, равна на сумата, с която сте направили първия залог през мобилното устройство.

Обикновено максималните суми, като добавки за играчи от мобилни устройства е до 50 лв. За да можете да теглите от сметката си, трябва да заложите 3 пъти общата стойност на вашия първи залог + получения бонус. Залозите отново трябва да са направени през смартфон или таблет. Обикновено срокът за изпълняване на това услови е 90 дни, след въвеждането на кода за офертата. При този бонус също има ограничения, като минимален коефициент от 1.50 и такова, че залози на Азиатски хендикап и линии не се считат към сумата на превъртане.