11

Арсенал – Борнемут

Арсенал – Борнемут

Арсен Венгер не можеше и да си мечтае за по-удобен съперник в един от най-трудните моменти в кариерата му. Анализ на Деян Линковски.

Половин час след края на супер дербито между Манчестър Сити и Ливърпул ще започне основния сет от двубои в съботния ден. В един от тях ще се срещнат два отбора, потънали в различен тип кризи. Всъщност в Борнемут никой не говори за криза. Трите поредни загуби са притеснителни от гледна точка на амбициите за по-предно класиране, но като цяло в клуба витае положителна атмосфера. Нищо от това не може да се каже за Арсенал. Двете поредни загубени гостувания без вкаран гол и най-вече беззъбата игра на ядрото футболисти накараха всички да говорят за Арсенал като за мъртвец. Сега обаче, след края на трансферните драми и в крайна сметка заради класата в отбора, трябва да спрем с опяването и да погледнем реално на нещата. Клубът разполага с професионалисти, чиято основна задача е да печелят мачове. Мантрата, че защитата на Арсенал е в отчайващо състояние също може да бъде оборена – нима забравихме за потенциала на новото попълнение Коласинак или че Косчиелни не допусна гол от Холандия миналата седмица.. Спомнети си кой е на вратата!

Арсенал – Борнемут

Статистическият анализ на двубоя предвещава много проблеми за Борнемут. Чисто игрово те не са готови да посрещнат високите изисквания на топчиите. Онова 3:3 миналия сезон можем да четем по-скоро като изключения, а и да не забравяме кой ще е домакина в събота. Алгоритмичната прогноза, която изведе нашият софтуер, е леко пресилена и едва ли има типстър, който ще предскаже точен резултат 7:0, но домакинският разгром определено стои на дневен ред.

Арсенал спечели последните си 6 домакински мача. В 7 от последните 8 домакинства топчиите вкараха поне по 2 гола, а срещу Борнемут това става във всяка от последните 4 срещи. Борнемут, от своя страна, загуби всичките три мача от началото на сезона, като в два от тях не вкара гол.

Допълнителен стимул в играта на Арсенал ще бъде връщането на Белерин по десния фланг, а интересното в случая е как ще се представи Коласинак отляво.

Прогноза: Победа Арсенал с хенди кап (-2) @ 3,05